Na een infosessie was ik met Liz aan het ‘puzzelen’ hoe we een wasbare optrekluier konden maken. Uit de reacties op onze facebookpagina zagen we dat jullie wel zochten naar wasbare optrekluiers.

Liv liet me onlangs weten dat onze nieuwe combinatie prima werkte. So here goes..

 

 Wasbare luiers tijdens de zindelijkheidstraining

Als je kindje op het potje leert gaan -de zindelijkheidstrainig, dus- is het leuk dat hij of zij zelf de luier kan aan- en uitdoen. Wegwerpfabrikanten spelen hier op in door in hun grotere maten oprekbroekjes te maken.

Wasbare luiers hebben dit niet, dat zijn luiers die sluiten aan de voorzijde van het buikje. Als je kindje op het potje geweest is, moet je je kindje nog even neerleggen om de luier weer aan te doen.

Deze periode duurt  meestal niet zo heel lang. Maar als je peuter graag zelf die luier aandoet, kan je deze wel zelf maken.

Een wasbare optrekluier maken: bumGenius Flip meets Milovia

Het optrekbroekbroekje maak je door optrek-overbroekje van bumGenius Flip te combineren met de inleggers van Milovia.

Het optrekbroekje van Flip maakt deel uit van het oefenbroekje van Flip. Aan de voor-en achterzijde van het broekje heb je aan de binnenkant flapjes met velcro strips.

De inlegger van Milovia (maat L), past in dit optrekbroekje. Je legt de inlegger broekje en plakt het vast aan de velcro in de flapjes. De inlegger blijft goed zitten door de velcro, ook wanneer je kindje de luier aan en uit doet op het potje.

De inlegger van Milovia is een luier met en zeer goede absorptie. Je kan er dus gerust van zijn dat de luier voldoende absorbeert.

Is de luier nat? Dan vervang je de inlegger en gebruik je het overbroekje opnieuw.

 

Waarom gebruik je geen oefenbroekje?

Oefenbroekjes zijn eigenlijk geen luiers meer. De absorptie van de inleggers van het oefenbroekje is voldoende om één plas op te vangen. Je gebruikt ze dus wanneer je kindje zo goed als zindelijk is, maar nog eens een accidentje kan hebben.

Ik vond ze super handig onderweg in de auto, omdat onze dochter wel eens in slaap kon vallen met een natte stoel als gevolg…

Tijdens de zindelijkheidstraining heeft je kindje nog een luier nodig. Vandaar dat we de inlegger van het oefenbroekje vervangen door een inlegger van Milovia.

Veel plezier tijdens de zindelijkheidstraining!

Catty