WATERWIPES….

Natuurlijke billendoekjes…want zo kan het ook!

Gezien de meeste babydoekjes chemicaliën (zoals alcohol, parfum en parabenen) bevatten, zijn ze een grote boosdoener in het ontstaan van rode billetjes. Dat werd ons trouwens door professionals bevestigd in de infosessie die we volgden als voorbereiding op beide bevallingen.
Straffer, het beleid van het ziekenhuis stelde zelfs dat er op materniteit géén gebruik gemaakt wordt van de klassiek gekende (gesponsorde) vochtige doekjes.
Aan de luiertafel thuis beslisten we te gaan voor wasbare luiers én wasbare billendoekjes, maar voor onderweg (en bij de opvang) gingen we op zoek naar een goed én veilig alternatief, dat we inmiddels gevonden hebben in WaterWipes!

Water Wipes respecteert de gevoelige babyhuid

De huid van een baby is heel delicaat en gevoelig.

Net als bij volwassenen is de huid hun grootste orgaan, maar in vergelijking met de onze is ze maar liefst 5 keer dunner. Dit betekent dat stoffen in minder dan 20 seconden door de huid kunnen opgenomen worden! Stof tot nadenken, niet?

Babybillen verdienen dus niet alleen bijzondere zorg, maar ook zuivere en zachte materialen.

Chemicaliënvrij

WaterWipes zijn chemicaliënvrije babydoekjes die claimen de zuiverste ter wereld te zijn en ook het allergievriendelijke teken dragen.

Ze bestaan uit slechts twee ingrediënten, 99,9% water en 0,1% grapefruitextract (een natuurlijke huidconditioner met anti-microbiële eigenschappen).

Hypoallergeen

De doekjes van Water Wipes bevatten dus geen agressieve chemicaliën en zijn ultramild. Ze zijn hypoallergeen en verminderen het risico op allergische reacties op de huid.

Dit maakt ze uitermate geschikt voor de gevoelige babybilletjes, zelfs vanaf de geboorte.

Je kan de wipes ook gebruiken voor handjes en gezichtjes.

Geen bewaarmiddelen

Water Wipes bevatten bovendien geen bewaarmiddelen.

Dit is super belangrijk: bewaarmiddelen of parabenen worden via de huid opgenomen in de bloedbaan en kunnen een risico vormen voor de gezondheid. Je kan hier meer over lezen in ons blogbericht.

Dat betekent ook dat een pakje WaterWipes binnen 1 maand opgebruikt moet zijn. Ongeopend kan je een pak 15 maanden bewaren. De doekjes zijn in het pak niet met elkaar verbonden, waardoor de steriele omgeving binnen het pak kan worden gehandhaafd. Om dezelfde reden is het raadzaam om de doekjes niet te verplaatsen naar een andere verpakking.

Door de wc spoelen is trouwens ook geen goed idee, maar dat advies geldt voor alle vochtige doekjes.

Verpakkingen

WaterWipes bestaan in verpakkingen met 60 stuks (voor 3,99 euro), maar ook in een handig Travelpack met 28 stuks (1,99€)  of met 10 stuks (voor 0,65 euro).

Alle verpakkingen zijn hersluitbaar met een duurzame kleefstrook en passen perfect in een handtas of luiertas.

Geur

Bij het openen van de verpakking komt me een aangename, neutrale en lichtfruitige geur tegemoet. Gezien ik niet zo’n fan ben van felruikende baby artikelen pleit dit alvast in het voordeel van WaterWipes.

Zacht

Het eerste wat me opvalt als ik een doekje over mijn handen wrijf, is dat ze super zacht zijn. Het water dat na het afvegen op mijn huid is achtergelaten, droogt snel en mijn handen voelen niet vettig aan. Integendeel, ze laten mijn handen schoon en gehydrateerd voelen.

Duurzaam

Ik weet niet hoe andere ouders erover denken, maar ik hou er alvast niet van om een luier (en zeker niet met stoelgang) te verschonen en daarbij onmiddellijk met mijn vingers door het vochtige doekje te zitten. Uiteraard doe je als ouder alles voor je eigen kind maar er zijn grenzen :-).

Water Wipes zijn echt stevig en duurzaam. Ik heb een doekje uit het pak getrokken en er letterlijk aan getrokken en gescheurd maar het bleef intact. Test geslaagd! De doekjes vegen daarenboven vlot en doen wat ze moeten doen, net als onze wasbare variant thuis.

Formaat

Laat mij ook toe te vermelden dat de grootte van een doekje me enorm meevalt (ik durf stellen dat ze zelfs groter zijn dan ‘normaal’) en je dus met 1 of 2 doekjes toekomt om de billen of snoetjes proper te krijgen. Ze blijven ook voldoende vochtig (zonder té nat te zijn), zelf na verschillende malen openen en sluiten van de verpakking.

Onze mening

Als conclusie kan ik stellen dat Water Wipes geweldige doekjes zijn die natuurlijk, chemicaliënvrij en veilig zijn voor mijn kindjes.

Voor thuis blijven we wasbare billendoekjes verkiezen, maar Water Wipes zijn voor ons een waardig (wegwerp)alternatief. Ons gezin is dus absolute fan!

Heb jij ooit Water Wipes geprobeerd? Waarom zou je ze niet proberen? We zijn benieuwd naar jullie mening!

Kirsten