Onze consulente Kirsten heeft de nachtluiers uit ons gamma vergeleken: Petit Lulu Maxi Night en Lulu Nature Dodo.

Toen onze zoon zo’n 8 tot 9 maanden oud was en vooral ’s nachts enorme natte luiers begon af te leveren, werd het voor ons tijd om uit te kijken naar een degelijke, goed absorberende, nachtluier.

Petit Lulu Maxi Night

Momenteel gebruiken we, tot grote tevredenheid, de Petit Lulu Maxi Night.

De luier ziet er niet alleen heel mooi uit, maar is daarnaast ook ongelooflijk efficiënt. Hij valt mooi slank tussen de beentjes en droogt vlot. Het stugge aanvoelen na het drogen wordt eenvoudig verholpen door de luier even manueel tegen elkaar te wrijven of kort in de droogtrommel te stoppen.

De luier wordt standaard geleverd met een lange (die wij dubbelvouwen), een korte en een fleece inlegger voor het droge gevoel. Alle inleggers samen vormen wel een redelijk pakketje tussen de beentjes, maar doen wel hun werk en absorberen prima (tot 500-600 ml).

In combinatie met het Popowrap overbroekje hebben we nog nooit lekken gehad. Een toppertje dus!

Ook even vermelden dat onze zoon nooit rode billen heeft ’s morgens met deze luier, en dit na nachten tot 12u.

Lulu Dodo

Daarnaast hebben we de Lulu Nature Dodo mogen testen.

Deze luier voelt super zacht door de volledige fleece binnenzijde.

De inleggers zitten niet op de luier maar in een pocket, dus heel handig om eventueel, mocht dat nodig zijn, nog wat extra absorptie bij te stoppen (dit is minder handig bij de Petit Lulu Maxi Night gezien je luier dan wel heel dik wordt). De bijgeleverde lange inlegger (die we eveneens dubbel gevouwen in de pocket gestopt hebben) volstond ruimschoots qua absorptie. De luier droogt vlot, blijft heerlijk zacht aanvoelen (zachter dan de maxi night) en is gemakkelijk aan te passen qua maat door de drukknopen en de omvouwbare rand.

De Lulu Nature Dodo valt iets breder tussen de beentjes dan de Maxi Night maar daar heeft ons zoontje geen enkele hinder van ondervonden. Ook deze luier vinden wij top!

Kirsten